Pumpkin Pie oz. Bučna pita je ameriška klasika, predvsem v času Thanksgiving praznika oz. za Dan zahvalnosti v Ameriki. A naša bučna pita ni narejena na klasičen ameriški način, saj pri nas ne moremo kupiti konzerviranega bučnega pireja in že pripravljeno mešanico začimb. Temu smo tudi hvaležni, saj v Ameriki ta pita ni prav dobra, ravno zaradi pustih sestavin. Ponavadi jo za izboljšavo okusa prebrizgajo s sladko smetano in s tem izboljšajo okus. Za našo Pumpkin Pie smo razvili svojo recepturo, ta sicer zahteva malo več truda in časa, a je zato naša pita tudi bolj okusna. Buče v naši peči najprej prepražimo, da karamelizirajo, jih ohladimo in zmeljemo v bučni pire. V hladilniku se čez noč iz pireja skozi gazo, odcedi vsa odvečna tekočina in šele potem se lahko lotimo bučnega nadeva. Z dodajanjem različnih začimb pa dvignemo okus in aromo. Klasično ameriško bučno pito smo uspeli naredili tako dobro, da boste nanjo pomislili tudi čez leto, ne samo v sezoni buč. Ker se h kremnim teksturam odlično poda hrustljavost, smo jo posuli z našim pekanovim drobljencem. Smetane ne boste potrebovali, ker je naša bučna pita sama po sebi hudo dobra, sicer pa lepo paše zraven, kot k vsaki piti za svežino.
Hraniti v hladnem suhem prostoru do 2 dni, v hladilniku do 5dni. Lahko jo tudi zamrznite. Več o shranjevanju piše na embalaži.
© 2020 PIESHOP.SI - Vse pravice pridržane. Splošni pogoji | Piškotki | Varstvo osebnih podatkov | Dostava