Takrat pri 26. letih je bila moja želja delati v metropoli mode, ličil in vsega kar spada zraven, v New Yorku. Kot make-up artistka sem iskala sem svojo pot v make-up karieri. Bilo je zanimivo, polno novih doživetij in vznemirljivosti in pravzaprav noro. Vendar pa življenje v New Yorku ni poceni. Tako sem si poleg make-up shootingov, kmalu našla delo tudi v raznih restavracijah in lokalih. Tekom let pa ugotovila, da se bolje najdem v gostinstvu, predvsem v kuhinji. Ličila in čopiče so zamenjali lonci in kuhalnice ter spatule in mixerji.
Moje zanimanje za kulinariko je raslo in se do danes še ni ustavilo. Vesela sem, da sem našla svojo pravo strast, prepričana o tem pa sem bila, ko sem prestopila prag butične trgovinice – pekarnice ameriških pit v zvezdni državi Georgia, na ameriškem jugu, kjer sem živela 3 leta po selitvi iz New Yorka. Tam v tisti pekarni sem prvič poskusila pravo ameriško pito, bila sem del proizvodnega procesa, del ekipe in kmalu sem vedela, da je imeti nek svoj lokal, tisto kar si v prihodnosti tudi sama želim imeti.
Po nekaj letih življenja v Georgi je sledila vrnitev v New York. Če sem to velikansko mesto pred leti doživljala kot meko fashion industrije, sem New York tokrat prav zagotovo doživela kot meko kulinarike. Še zdaj se mi najbolj toži po vsej mogoči hrani, ki jo je tam mogoče dobiti.
V New Yorku sem se podala na samostojno podjetniško pot. Odprla sem podjetje, pekla razne slaščice od tort, štrudla do pit in nudila catering slovenske kulinarike, predvsem sem sodelovala s slovensko ambasado in konzulatom. Razmišljala sem o odprtju slovenske restavracije, se izobraževala in si priučila dve diplomi. Črpala sem znanje in si širila kulinarična obzorja. A po sedmih letih življenja onkraj oceana sem se začela v mislih vračati domov, k življenju tukaj v Sloveniji.
Po tehtni odločitvi, sem se leta 2016 preselila nazaj v Slovenijo. Življenje je tukaj lepše, več ti nudi, počasneje se odvija. Srečna sem bila, da sem doma, a bila sem na začetku. Po tolikih letih odsotnosti sem si morala življenje v Sloveniji postaviti nazaj. Poiskala sem službo v kuhinji, v slaščičarni, pekla sem torte in razne ostale sladice.
Na povabilo prijatelja sem šla en dan v Ljubljano, na dogodek, kjer je vsak lahko predstavil kulinarične dobrote iz različnih delov sveta. Odločila sem se, da predstavim ameriške pite, saj sem bila mnenja, da jih ljudje morajo okusiti in videti kako je to dobra slaščica. Izkazalo se je, da je bila odločitev prava in tudi najbolj omamna. Ljudje so z nasmehom in navdušenjem prihajali nazaj po še. Pite so šle kot za med. Ko sem se iz Ljubljane vozila domov proti Novemu mestu, sem bila navdušena, da so bile tako dobro sprejete in vedela sem, da jih moram ponuditi vsem v Sloveniji. Vedela sem, da je to to! Da je to tisto, kar želim početi in tudi bom. V to sem bila prepričana.
Spravila sem se na delo. Sledilo je planiranje, pridobivanje nacionalne poklicne verifikacije, pridobivanje vseh možnih informacij o zagonu podjetja in peki dobrot. Trajalo je kar nekaj časa in ko sem pridobila obrtniško dovoljenje, se je v Sloveniji začela zgodba Pie Shop.
Sprva sem pite izdelovala in pekla sama, skoraj noč in dan. Ko se je količina naročil večala so mi na pomoč priskočili domači in prijatelji. Lupili so jabolka, mi pamagali valjati testo in pakirati pite. Slastna beseda je šla od ust do ust, širši javnosti pa sem pite predstavila na Instagramu in Slovenija se je kmalu vnela za moje ameriške pite. Ljudje so jih naročali in ni mi preostalo drugega kakor, da jih naložim v avto in začnem z vikend dostavami v različne slovenske kraje.
Kmalu sem morala poiskati pomoč, saj sama več nisem zmogla vsega. Objavila sem oglas za delo in javila se je, zdaj moja desna roka, Maruša. Učila se je v hitrem tempu dela. Ni bilo lahko, a s časom in veseljem do zahtevne izdelave pit, je postala prava mojstrica, na katero se lahko popolnoma zanesem. S svojim znanjem zdaj uspešno uči vsakega novega zaposlenega, ki se nam pridruži v naši kuhinji in poskrbi, da se sladkate z najboljšimi pitami.
V času kovida sem morala vikend dostave opustiti saj je bilo gibanje omejeno. Čas je bil za tri različne korake naprej.
Lotila sem se izdelave najbolj varne embalaže za pošiljanje pit z zunanjo dostavno službo in jo s tekom zadnjih let izpopolnila. Naše pite so zdaj že nekaj let na voljo za naročilo z dostavo na vsak slovenski naslov v roku 24 ur.
Seveda smo potrebovali tudi spletno trgovino in čas umirjenosti v lockdownu mi je dopuščal, da sem se posvetila tudi temu področju.
Najbolj pa sem ponosna na naš Pie Shop, našo malo trgovinico pit v Novem mestu. Moja želja in vizija od prvega dne snovanja ideje Pie Shop se je uresničila. Ravno zaradi takšne vizije sem izbrala ime Pie Shop oz. trgovina pit. Pri nas si lahko naše pite izberete po kosih, izbira je velika in mamljiva, mi pa vam jih zapakiramo za seboj. Lahko pa se tudi oglasite in prevzamete vaše naročene pite. Še najbolj od vsega pa me veseli osebni stik z vami, naše zlate stranke. Vedno je prisotna dobra volja, že ob prihodu, še bolj pa ob odhodu, ko nas zapustite z našimi dobrotami. Hvala lepa vsem za čisto vsak obisk.
Od leta 2022 pa nas vsak petek najdete tudi v Ljubljani, na Odprti Kuhni, kjer vas sladkamo in razvajamo.
Idej in vizij je še mnogo in še za marsikaj bo čas. Trenutno pa je moja največja pozornost namenjena moji družini, saj se nam je pridružila punčka Ela. Postala sem mama, hkrati sem podjetnica in trenutno le poskušam najti ravnotežje med družino in Pie Shopom. Naša trgovinica je zato trenutno zaprta, v jeseni pa ponovno odpiramo naša vrata. Verjamem, da bom s časom prišla do pravega ritma in se spet posvetila novim korakom v podjetju, do takrat pa se bolj posvečam otroku, saj čas beži in vsak dan je nekaj posebnega, kar ni za zamuditi.
Hvala za vaš obisk, hvala ker nas spremljate in hvala za čisto vsako vaše naročilo in nakup saj nam pomagate, da snujemo sanje.
© 2020 PIESHOP.SI - Vse pravice pridržane. Splošni pogoji | Piškotki | Varstvo osebnih podatkov | Dostava